Sieni julienne

n. 500g tuoreita sieniä (esim. suppilovahveroita, tatteja,  keltavahveroita, vaaleaorakasta…) sienimäärää voi muutella miten haluaa jos esim. käytät vaikka pakaste sieniä niin niitä ei tarvita ihan niin paljon kuin tuoreita.

1 prk smetanaa

2 dl kuohukermaa

1 sipuli

voita paistamiseen

1 rkl vehnäjauhoja

1 ½ dl Emmental sinileima -juustoraastetta

½ dl valkoviiniä  tai sitruunamehua

1dl juustoraastetta pinnalle (esim. Mozzarella, Oltermanni)

 

1. Siivoa sienet ja silppua ne. Kuumenna pannu ja paista sieniä. Sienistä irtoavan ylimääräisen nesteen voit valuttaa siivilän läpi lavuaariin.
 

2. Lisää pannulle voita ja kuullota sipuli. Lisää kerma ja smetana, mihin on vatkattu vehnäjauhot. Lisää Emmental-juustoraaste ja valkoviini.

3. Mausta valko- ja maustepippurilla. Anna hautua mielellään puoli tuntia.

4. Jaa sienimuhennos uunin kestäviin pikku annoskulhoihin tai jos sellaisia ei omista, niin voit laittaa sen uunin kestävään isompaan vuokaan ja ripottele päälle oltermanni- juustoraaste. Jätä kuohumisvara pannuihin.

5. Paista 225-asteisessa uunissa kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Tämä ruoka voidaan nauttia esimerkiksi hyvän leivän kanssa dippaamalla. Juliennen lisukkeena voi olla mitä vain itse haluat.